Vet Verbranden Met Krachttraining En Cardio!

vet verbranden met cardio en krachttrainingWil je vet verbranden met cardio en krachttraining? Dan moet je even dit artikel gelezen hebben omdat ik je namelijk ga onthullen hoe je met deze 2 vormen van bewegen snel vet kunt kwijtraken.

Inhoud van dit artikel

Cardio en Krachttraining

Er zijn slechts 2 soorten bewegingsvormen die je met je lichaam kan doen. Cardio en krachttraining. Cardio valt onder roeien, steppen, fietsen, zwemmen, lopen, hardlopen. Als je gaat roeien dan heb je goede roeikleding nodig, van United Rowing Roeikleding bijvoorbeeld. Wanneer je aan het cardioën bent, ben je voornamelijk je uithoudingsvermogen aan het verbeteren. Tijdens een cardiosessie verbrand je meer calorieën dan bij krachttraining.

Krachttraining valt onder het uitvoeren van fitnessoefeningen. Bijvoorbeeld oefeningen uitvoeren met dumbells, barbells of eigen lichaamsgewicht. Met krachttraining ontwikkel je voornamelijk spierweefsel.

De Verschillen Tussen Deze Vormen Van Bewegen

Tijdens een cardio sessie:

– Verbrand je veel calorieën.(meer calorieën dan tijdens een krachttraining sessie)
– Ben je jouw uithoudingsvermogen aan het verbeteren.
– Kun je veel vocht kwijtraken.

Tijdens een krachttraining sessie:

– Ben je bezig met het ontwikkelen van scheurtjes in je spierweefsel. Deze scheurtjes moeten hersteld en gevoed worden. Na de herstelfase is er spierweefsel ontwikkeld.
– Je ontwikkelt met krachttraining dus spierweefsel.
– Je verbrandt minder calorieën tijdens krachttraining dan cardio, maar je verbrandt in de nacht weer een hoop calorieën. Want de scheurtjes worden dan weer hersteld.

Snel Vet Verbranden Werkt Zo

Nu je weet wat de verschillen zijn tussen deze 2 fantastische bewegingsvormen wil ik je graag uitleggen hoe snel vet verbranden werkt.

Het is eigenlijk heel simpel en snel uit te leggen. Als eerst voer je een half uurtje / uurtje fitnessoefeningen uit(ligt er natuurlijk aan hoelang jij de tijd hebt).

Zodra je klaar ben met alle fitnessoefeningen uit je fitnessschema doe je nog even 10 tot 15 minuten aan cardio. Wanneer jij dit doet zul je tijdens een fitnesstraining en na de fitnesstraining een hoop calorieën verbranden.

Want je ontwikkelt spierweefsel, spierweefsel moet hersteld en gevoed worden en je verbrandt veel calorieën tijdens cardio.

Extra Tips Om Het Vet Verbranden Te Versnellen

Om het artikel goed af te sluiten wil ik je nog een aantal kleine tips geven om het vet verbranden te versnellen.

Fitnessoefeningen altijd goed uitvoeren

Wanneer je fitnessoefeningen niet goed uitvoert zul je minder scheurtjes ontwikkelen in je spierweefsel. Zorg er dus voor dat je oefeningen altijd mooi en strak uitvoert!

Verminder of verhoog het gewicht

Je kan een oefening nog zo goed uitvoeren, maar het heeft geen zin als je de spier die je aan het trainen ben niet voelt.

Neem daarom een gewicht waarmee een nieuwe herhaling die je uitvoert steeds zwaarder word. Kan je de oefening al na 4 herhalingen niet meer goed uitvoeren? Verminder dan je gewicht.

Blijf variëren in fitnessoefeningen

Je spierweefsel word na elke fitnesstraining sterker en groter. Het is net een computer. Het houd precies bij wat er is gebeurt, hoe het is gebeurt en wat er gaat gebeuren. Zodra je dus hetzelfde blijft doen, dan kun je ook niet verwachten dat er andere dingen gaan gebeuren.

Wanneer je regelmatig verandert van fitnessschema, fitnessoefeningen, setjes en herhalingen, gewicht, dan veras je jouw spierweefsel en zal het blijven groeien. Mits je natuurlijk ook genoeg gezonde voeding neemt.

Zorg dat je goed blijft ademen tijdens cardio

Jezelf helemaal gek maken op een cardio apparaat werkt alleen maar tegen. Wanneer je dat doet worden je eiwitten, koolhydraten en vetten aangesproken voor verbranding en dat wil je niet.

Jij wilt vet verbranden toch?

Zodra je gewoon normaal kunt ademen tijdens een cardiosessie schakelt je lichaam over op vet verbranden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je even op de loopband gaat en dan je rondje afmaakt. Nee je moet het natuurlijk wel gaan voelen, maar blijf wel goed ademen.

Ik hoop je zo genoeg informatie te hebben gegeven over vet verbranden met cardio en krachttraining.

 

Plaats een reactie