5 tips voor koolhydraatarm leven

Wil jij graag koolhydraatarmer gaan leven? Dan heb je ongetwijfeld ergens gelezen hoe goed dat voor je is.

De voordelen van een koolhydraatarme levensstijl gaan veel verder dan alleen een gezonder gewicht. Want naast dat je er prima mee kan afvallen, leidt een koolhydraatarm leven ook tot:

  • Een lager cholesterolgehalte
  • Een lagere bloeddruk
  • Een verminderd risico op hart- en vaatziekten
  • Een verminderde kans op suikerziekte (diabetes type 2)
  • Meer geluk in het leven (echt waar, als combinatie van al die lichamelijke voordelen van een koolhydraatarm dieet).

Helemaal niet gek dus dat jij graag koolhydraatarm wil gaan eten en drinken. Het is niet moeilijk om koolhydraatarm te gaan leven. In principe kan iedereen het, die in staat is om suikers te laten staan en te minderen met koolhydraten. We geven je graag 5 tips die je kunnen helpen om optimaal te beginnen met een koolhydraatarme levensstijl.

Inhoud van dit artikel

1 Koop een goed kookboek

Om te beginnen is het handig om een goed kookboek voor koolhydraatarme recepten te kopen. Misschien vind je dat onzin, want er zijn zoveel websites die je informeren over koolhydraatarme voeding en de lekkerste recepten voor je hebben. En toch adviseren we je een kookboek. Een kookboek kent namelijk meer autoriteit dan een website en helaas leert een rondgang over de meeste websites dat veel koolhydraatarm bestempelde producten helemaal niet koolhydraatarm zijn. Door een kookboek bij de hand te nemen leer je wel wat de uitgangspunten van een koolhydraatarm dieet zijn en kun je dus waken dat je de verkeerde recepten bereidt en wel koolhydraatrijk gaat eten. Een kookboek hoeft bovendien helemaal niet zoveel te kosten en heb je zo in huis. En in de meeste kookboeken staan ook nog eens allerlei variaties van recepten, waardoor je daar al alle kanten mee uit kan! Maak het je zelf makkelijk en bestel je boodschappen online zodat je alles in huis hebt, meer over boodschappen bezorgen door www.foodmarkt.com

2 Wissel vlees, vis en kip af

De meest bekende koolhydraatarme gerechten zijn op basis van vlees, vis en kip. Wanneer je alle drie lust gaat er een wereld aan variatie uit de koolhydraatarme keuken voor je open. We adviseren je dan ook om het af te wisselen. Zo zet je elke dag een andere maaltijd op tafel en krijg je dus ook verschillende stoffen binnen. Zo zitten er in vis heel veel omega 3 vetzuren, maar staat kip weer stijf van de eiwitten. In vlees zitten ijzers die je weer gezonder helpen worden en vetten die je nodig hebt voor je organen.

Wissel dus goed af. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook omdat het dan een stuk lekkerder is.

3 Word lid van een groep voor koolhydraatarme gerechten

Op sociale media – waaronder Facebook – zijn veel pagina’s en groepen te vinden van mensen die bezig zijn met hetzelfde als jij: koolhydraatarm eten en drinken. Door van zo’n groep lid te worden heb je niet alleen het voordeel van veel gratis recepten (en vaak met foto, zodat je ook weet hoe het eruit komt te zien), maar ook een praatgroep. Heb je vragen, loop je vast? De meeste leden van die groepen zijn maar al te graag bereid om je te adviseren en te helpen richting te geven aan je koolhydraatarme patroon.

4 Doe het samen

Samen koolhydraatarm leven is een stuk prettiger dan alleen. Zoek dus iemand op om samen mee te werken. Je kunt ervaringen en recepten delen, maar elkaar ook adviseren en motiveren.

5 Beweeg bij je dieet

De laatste tip is misschien wel het meest belangrijke voor als je ook wil afvallen. Bewegen is zo vreselijk effectief, zeker naast een koolhydraatarm dieet. Het is bijna zonde om niet te bewegen naast een koolhydraatarm dieet. Want enerzijds verlies je veel energie doordat je beweegt, maar door de voeding krijg je wel weer de juiste energie terug. En met juist bedoelen we energie die je energie geeft, maar niet wordt opgeslagen als lichaamsvet. Een dubbel voordeel dus!

Food near me Butlon.

Plaats een reactie