Volg deze 6 stappen voor het krijgen van een strakke buik!

Heb jij problemen met het ontwikkelen van een strakke buik? Wil jij eindelijk eens die mooie blokjes op je buik zien? Natuurlijk wil je dat, wie niet?

Vroeger was ik altijd maar bezig met veel eten en het groter krijgen van mijn biceps, rug, schouders, benen en andere spieren, maar mijn buik trainde ik nooit.

Ik vond buik trainen namelijk maar niks, omdat ik mijn blokjes toch nooit goed zag.

Een aantal jaar geleden veranderde dat. Een maat van mij had een erg goed gepolijst lichaam. Alle spieren op zijn lichaam zag je erg goed en ik wilde dat ook graag voor elkaar krijgen op mijn lichaam.

Dus ik kon 2 dingen doen, of ik ging gewoon door met bouwen zonder me bezig te houden met het ontwikkelen van een strakke buik of ik ging me focussen op het drastisch verminderen van mijn buikvet en mijzelf bezig houden met het bouwen van blokjes.

Na keihard geknokt te hebben en totale veranderingen hebben ondergaan was het me gelukt.

Je kan nog zulke mooie biceps, schouders of andere spieren ontwikkelen, maar als je geen mooie strakke buik hebt met grote blokjes erop, dan loop je naar mijn mening met een niet afgemaakt fitnesslichaam.

Omdat ik graag wil dat je met een afgemaakt fitnesslichaam verder door het leven gaat onthul ik je in dit artikel de stappen die ik toen de tijd heb toegepast om niet alleen mijn buik strakker te krijgen, maar alle spiergroepen van mijn lichaam.

Inhoud van dit artikel

Stap 1 – Schrijf een plan van aanpak uit om je strakke buik snel te ontwikkelen.

Zonder een duidelijke plan van aanpak oftewel een doel word het een moeilijk karwei om binnen een bepaalde tijd je buik strak te krijgen.

Je doet er dus verstandig aan om een doel voor ogen te nemen, deze duidelijk te maken, er een tijdslimiet aan vast te zetten en precies te beschrijven wat je precies allemaal moet doen om je jouw doel te behalen.

Een voorbeeld van hoe je jouw doel kunt uitschrijven:

Voordat ik begin met het uitschrijven van het doel stel ik mijzelf de volgende vragen, daarna beantwoord ik ze meteen en start ik met het uitschrijven van het doel:

– Wat is mijn doel?

Mijn doel is het verminderen van mijn buikvet en het groter krijgen van mijn blokjes.

– Wat is mijn duidelijke doel?

10 kilo lichaamsvet verminderen voor het zichtbaar krijgen van mijn buikspieren.

– Wanneer moet ik klaar zijn met mijn doel?

In totaal werk ik 4 maanden aan dit doel.

– Hoe vaak train ik in de week?

Ik ga 3 keer in de week trainen om dit doel te kunnen behalen.

– Hoelang train ik in de sportschool?

In de sportschool ben ik 1,5 uur bezig.

– Wat train ik precies in de sportschool?

Ik train vooral de grote spiergroepen en de buikspieren.

– Welke voedingsmiddelen eet ik allemaal tijdens mijn doel?

Appels, mandarijnen, tomaten, komkommers, kiwi’s, spinazie, bloemkool, haring, makreel, kipfilet, spruiten, broccoli, kalkoenfilet, magere kwark, pinda’s, cashewnoten, amandelen, goji bessen, chia zaad, tarwegras, eieren.

Het uitschrijven van je doel:

Zodra je voor jezelf de bovenstaande vragen hebt beantwoordt kan je aan de slag met het uitschrijven van je doel. Hak nu je grote doel van 4 maanden in kleine doelen, dus werk met weken en begin daarna met het uitwerken van je doel.

Hierbij een begin:

Maand 1 – 2,5 kilo afvallen + buik erg goed trainen.

Week 1

Maandag

Borst / biceps / buik
Na de krachttraining 20 minuten cardio
8 kleine maaltijden op een dag
Na 5 uur in de avond geen zware/grote maaltijden meer
In de avond 40 baantjes zwemmen

Dit is dus een voorbeeld van wat je op een dag zo kan doen. Werk nu voor jezelf precies uit wat je elke dag gaat doen tot het einde van de 4 maanden.

Stap 2 – Focus naast het trainen van je buik alleen op de grote spiergroepen!

Hoe meer spierweefsel jij op je lichaam hebt, hoe meer calorieën je dagelijks gaat verbranden. Je bent dus erg verstandig bezig als je tijdens je doel naast het trainen van je buik alleen focust op het trainen van de grote spiergroepen.

De grote spiergroepen van je lichaam zijn: Borst, rug, en benen.

Je mag natuurlijk ook soms je kleine spiergroepen trainen, maar concentreer daar alsjeblieft niet op. Het zal je veel tijd besparen.

De kleine spiergroepen van je lichaam zijn: Triceps, biceps, schouders, buik, kuiten en onderarmen

(Wel regelmatig je buik trainen natuurlijk!)

Stap 3 – Werk met een goed fitness trainingsschema.

Heb je éénmaal een mooi doel duidelijk uitgeschreven, dan is het nog belangrijk je een een goed fitnessschema in elkaar zet.

Schrijf precies op welke spiergroepen je op welke dagen gaat trainen, welke fitnessoefeningen je gaat uitvoeren, hoeveel setjes en herhalingen je gaat uitvoeren enzovoorts.

Zorg er ook voor dat je regelmatig andere fitness oefeningen kiest, zodat je spieren ook op andere plekken van de spiergroep getraind worden.

Stap 4 – Start met lopen, hardlopen en baantjes zwemmen.

Zodra je goed bezig bent met het behalen van je doel kun je ervoor zorgen om nog sneller jouw doel te behalen. Dit kun je doen door regelmatig te lopen, hardlopen of zwemmen.

Toen ik nog met redelijk veel buikvet rondliep trainde ik 4 a 5 keer in de week, zwom ik 3 keer in de week 30 tot 40 baantjes en liep ik 2 avonden in de week 5 km.

Nu hoef jij dat natuurlijk niet precies na te doen, maar als je echt snel resultaat wilt opmerken, go for it!

Ojah, wat je na je krachttraining aan cardio kan doen is dit: Je gaat op een loopband staan en stelt deze helemaal omhoog in. Standje 15 is het hoogst in mijn sportschool. De snelheid zet je op 4,5.

Zorg er daarnaast voor dat je hartslag tussen de 130 en 150 blijft. Probeer dit 20 minuten lang vol te houden. Doe dit na elke krachttraining sessie en je zal nog sneller resultaat opmerken.

Stap 5 – Train je buikspieren regelmatig en zorg ervoor…

Naast dat je fanatiek de grote spiergroepen van je lichaam traint is het natuurlijk belangrijk dat je regelmatig je buikspieren hard aanpakt.

Ik raad je aan om je buikspieren 3 keer in de week goed te trainen. Zelf train ik mijn buik regelmatig op maandag, woensdag en vrijdag.

Zorg er elke training voor dat je de buikspieren goed aanspant. Daarnaast is het ook erg belangrijk om jezelf op sommige punten even vast te houden.

Bij de sit-up kun je bijvoorbeeld jezelf even boven op het hoogste punt een aantal seconden lang vasthouden.

Dit kan je doen bij alle fitnessoefeningen.

Stap 6 – Ga verstandig met gezonde voedingsmiddelen om!

Buikvet vermindert snel door goed en regelmatig te trainen, goed te rusten en verstandig met gezonde voeding om te gaan.

Het is verstandig om dagelijks veel kleine maaltijden te eten, om je lichaam continu het gevoel te geven dat er genoeg voeding aanwezig is.

Neem naast het eten van kleine maaltijden voedingsmiddelen waar eiwitten, onverzadigde vetten en trage koolhydraten inzitten. Als ik mijn buikvet wil verminderen zorg ik ervoor dat mijn voeding dagelijks voor 60% uit eiwitten bestaat en voor 40% uit trage koolhydraten en onverzadigde vetten.

Een teveel aan koolhydraten en onverzadigde vetten is namelijk niet verstandig om je buikvet te verminderen.

Ik wens je veel succes met het ontwikkelen van een strakke buik. Mocht je vragen hebben over dit artikel, dan kun je deze onderaan stellen.

Plaats een reactie