Pas Deze Fitness Technieken Tijdens Het Uitvoeren Van Fitness Oefeningen Toe!

Naarmate je langer traint, zal je merken dat het steeds moeilijker word om een spiergroep te laten groeien met fitness oefeningen. Dit komt omdat de getrainde spier na elke training steeds sterker en groter word. Het proces zit zo in elkaar:

Na elke goede fitnesstraining hele kleine scheurtjes maakt in je spierweefsel. Zodra de scheurtjes zijn hersteld, is de spier groter en sterker geworden. De reden waarom je lichaam het spierweefsel groter en sterker maakt, na een goede fitnesstraining, is omdat het de volgende keer niet weer lang bezig wilt zijn met herstellen.

Jij wilt wel dat je lichaam natuurlijk spierweefsel blijft aanmaken, maar je lichaam denkt daar dus heel anders over!

Door verschillende technieken regelmatig toe te passen tijdens het uitvoeren van je fitness oefeningen zul je opnieuw veel scheurtjes maken in je spierweefsel en dus resultaten blijven boeken!

Maar dan moet je wel verstandig met deze technieken omgaan! Na het lezen van dit artikel weet jij exact welke technieken je regelmatig toe moet passen.

Inhoud van dit artikel

Spieren Trainen Met Negatieve Herhalingen

Een belangrijke techniek die ik regelmatig toe pas is negatief trainen. Negatief trainen gaat op de volgende manier: Stel je bent je borstspieren aan het trainen met bankdrukken, wat je dan doet is de stang laten zakken tot 5 cm boven je borst en daarna zo snel mogelijk omhoog drukken.

Wanneer je de stang helemaal omhoog hebt laat je deze heel LANGZAAM zakken tot weer 5 cm boven je borst. Als je bij je borst bent, druk je de barbell weer zo snel mogelijk omhoog.

Dit word negatief trainen genoemd en kan je bij verschillende dumbell oefeningen uitvoeren.

Alle Dumbell En Barbell Oefeningen 1 Week Lang Met Veel Gewicht Uitvoeren!

Je hebt van mij geleerd dat het belangrijk is om niet met een al te zwaar gewicht te trainen, want dan kan je de oefening niet goed afmaken. Dit klopt en ik raad je ook aan om dit te blijven doen.

Om je spieren een goede donder te geven is het niet erg om 1 keer in de maand, of 1 keer in de 2 maanden je spieren te trainen met wat meer gewicht te trainen.

Wanneer je normaal voor je borst tijdens bankdrukken 4 setjes van 10 herhalingen uitvoert met een gewicht van 20 kilo, of 25 kilo, pak je dit keer 30 of 35 kilo en pomp je de spier goed vol met weer 4 setjes en 10 herhalingen. Het gaat er dus om dat je met extra gewicht je spier een goede opdonder geeft.

Kun je niet meer dan 5 herhalingen doen? Verminder dan het gewicht. Vraag ook aan iemand of je sportmaatje of diegene je kan helpen tijdens het uitvoeren.

Veel Herhalingen Maken!

Je kunt je spier ook goed laten scheuren door extra veel herhalingen te maken per spiergroep. Wanneer je dus normaal met bankdrukken 4 setjes maakt van 10 herhalingen, maak je dit keer 20 of 25 herhalingen per set.

Het is dan wel belangrijk dat je een gewicht kiest waarmee je de 20 of 25 herhalingen red. Wanneer je zelf de laatste 5 herhalingen bijna niet meer kunt uitvoeren, vraag dan ook weer aan je sportmaatje of die een beetje mee wilt helpen tijdens uitvoeren.

Bij alle bovengenoemde fitness technieken is het erg belangrijk dat je de spier goed voelt tijdens de training, maar daar hoef je niet bang voor te zijn. Ik weet namelijk zeker dat je het gaat voelen tijdens spieren trainen;) Veel succes!

En heb je hulp nodig? Vraag dan een personal trainer Delft.

Plaats een reactie