Spieren Trainen, Dit Is Hoe Het Werkt!

spieren trainenSpieren trainen is absoluut niet moeilijk, je moet alleen goed begrijpen hoe het proces in elkaar zit. In dit artikel wil ik jou alles vertellen over het opbouwen van spierweefsel. Boek je amper resultaat in de sportschool of thuis? Dan weet je na het lezen waarom.

Spieren Trainen Gaat Op Deze Manier

Als eerst wil ik je graag uitleggen hoe spieren trainen in zijn werk gaat.  Het opbouwen van spierweefsel gaat als volgt:

Je voert een bepaalde fitnessoefening uit. Tijdens het uitvoeren van de fitnessoefening maak je hele kleine scheurtjes in je spierweefsel. Vele uren na de training worden deze scheurtjes hersteld, dit gebeurt tijdens het slapen.

Na 24 of 48 uur zijn alle scheurtjes hersteld(dit ligt eraan hoe goed jij de spier heb belast) Als de scheurtjes hersteld zijn is de spier sterker geworden en gegroeid. Zo gaat spieren trainen dus in zijn werk.

Wil Je Dus Spieren Trainen Dan:

Is het belangrijk dat je tijdens een fitnesstraining onwijs VEEL scheurtjes maakt in je spierweefsel. Doe je dit niet dan zul je simpelweg GEEN spierweefsel ontwikkelen! Je moet je spier forceren voordat het wat gaat doen.

Wanneer je dus al een tijdje geen resultaten hebt geboekt met spieren trainen, dan heeft dat grotendeels te maken met het NIET maken van scheurtjes in je spierweefsel. Gezonde voeding speelt natuurlijk ook een grote rol bij het trainen van spierweefsel, alleen wil ik nu meer vertellen over het krijgen van de scheurtjes.

Scheurtjes kun je tijdens spieren trainen op verschillende manieren voor elkaar krijgen. Dit zijn de punten waardoor je sneller scheurtjes kunt ontwikkelen:

– Fitnessoefeningen langzaam en mooi uitvoeren.

Voer je een fitnessoefening niet goed uit dan kun je het maken van scheurtjes vergeten. Omdat je dan niet optimaal scheurtjes in de spier maakt.

– Gewicht nemen waarmee je het bij elke herhaling goed voelt.

Als je de oefening goed uitvoert, maar je voelt het niet in je spierweefsel, dan krijg je nog geen scheurtjes in je spierweefsel. Neem dus een gewicht waarmee je het elke herhaling die je doet goed voelt. Let op! De oefening moet wel goed uitgevoerd kunnen worden, neem dus nooit een te zwaar gewicht.

– Meerdere setjes en herhalingen uitvoeren per oefening.

Je maakt veel scheurtjes wanneer je gaat werken met setjes en herhalingen. Probeer voor elke oefening 4 setjes van 10 a 12 uit te voeren.

– Door elke week met andere fitnessoefeningen te werken.

Je kunt de bovenstaande punten tijdens spieren trainen nog zo goed volgen, maar als je niet met regelmaat andere fitnessoefeningen voor de spiergroep uitvoert, dan word het nog moeilijk. Na elke training die je achter de rug hebt, word de spier namelijk groter en sterker.

Op een gegeven moment is de spier zo sterk geworden, dat je bijna geen scheurtjes meer maakt. Blijf je dus dezelfde oefeningen uitvoeren, dan gaat er niks meer gebeuren.

Wanneer jij elke week andere fitnessoefeningen doet, word de spier elke keer op andere plekken geprikkeld, waardoor je weer scheurtjes ontwikkeld. Verander dus met regelmaat van fitnessoefeningen.

Pas de bovenstaande punten toe tijdens spieren trainen en ik garandeer je dat je sneller succes zult behalen. Heb je nog vragen, dan kun je deze onder dit artikel stellen.

Plaats een reactie