Buikspieren Trainen Voor Een Strakke Buik!

Ben je al een tijdje bezig met buikspieren trainen? Zie je alleen nog geen strakke buik? Volg dan eens de tips op die ik je in dit artikel ga geven. Misschien lukt het dan wel.

Inhoud van dit artikel

Buikspieren Trainen Heeft Pas Zin Als Je Weinig Buikvet Hebt!

Wanneer je nog teveel buikvet hebt ben je echt je tijd aan het verdoen met buikspieren trainen. Je kan dan nog zoveel buikspieroefeningen uitvoeren, maar een strakke buik zal je nooit te zien krijgen.

Als ik redelijk veel buikvet heb begin ik pas met buikspieren trainen als al het vet weg is. Je buikspieren zie je pas als je rond een vet percentage zit van 9 / 10%. Dus als ik daar op zit begin ik pas met het uitvoeren van buikspieroefeningen. Op deze manier ben je goed gemotiveerd omdat je namelijk direct je buik strakker ziet worden na een buikspiertraining.

Werk Met Goed Beschreven Doelen!

Om ervoor te zorgen dat je snel een strakke buik te zien krijgt met buikspieren trainen raad ik je aan om met doelen te gaan werken. Wanneer je namelijk een doel hebt, word het veel makkelijker om een strakke buik te krijgen.

Stel jou doel is na 5 maanden een mooie strakke buik hebben, dan is dit een mooi doel MAAR erg onduidelijk. Want hoe weet jij nu hoe je dit doel moet behalen? Daarom is het belangrijk dat je van een onduidelijk doel een duidelijk doel gaat maken.

Een duidelijk doel is bijvoorbeeld binnen 5 maanden 10 kilo vet kwijtraken en een strakke buik zien. Als je zo een doel opstelt maak je het veel makkelijker voor jezelf. Want je weet nu wat jou te doen staat.

Om nog sneller een strakke buik te krijgen is het verstandig om je grote doel in kleine doelen te delen. Je kunt dit bijvoorbeeld op de volgende manier doen:

Maand 1 – 2,5 kilo afvallen

Maand 2 – 2,5 kilo afvallen

Maand 3 – 2,5 kilo afvallen

Maand 4 – 2,5 kilo afvallen

Maand 5 – Buikspieren trainen

Zie je dat het zo veel makkelijker word om een strakke buik te krijgen. Maak je onduidelijk doel duidelijk, deel je duidelijke doel in kleine stukjes, na het in stukken hakken van je grote doel ga je nadenken wat je allemaal kunt doen om je doelen te behalen.

Focus Naast Buikspieren Trainen Op Het Trainen Van De Grote Spiergroepen!

Zoals ik in het artikel over spieren trainen vertelde, legde ik uit dat het belangrijk is om scheurtjes te ontwikkelen. Heb je dit artikel nog niet gelezen dan kun je dat hier doen:

Artikel – Spieren Trainen

Wanneer jij scheurtjes maakt in je spierweefsel moeten deze weer hersteld worden. Tijdens het herstellen worden er een hoop calorieën verbrand.

Om dus snel je buikvet te verminderen is het slim om over heel je lichaam een HOOP scheurtjes te maken. Want zo zorg je ervoor dat je lichaam lang bezig is met herstellen en dus onwijs veel calorieën verbrand.

Vandaar dat ik je aanraad om naast buikspieren trainen je grote spiergroepen te pakken. Omdat je in grote spiergroepen namelijk veel meer scheurtjes kan maken dan in kleine spiergroepen.

De grote spiergroepen van je lichaam zijn je: Rug, Borst en benen. Deze spiergroepen moet je goed prikkelen tijdens de training.

Zonder Het Volgen Van Een Gezond Voedingspatroon Kom Je Er Nog Niet!!

Iedereen weet het, je kan nog zo hard trainen, maar je buikvet verdwijnt pas als je voedingspatroon in balans is. Daarom geef ik je nog even een paar tips over voeding.

Vermijd bewerkte voedingsmiddelen!

De supermarkt ligt er vol mee, bewerkte voedingsmiddelen. Bewerkte voedingsmiddelen zijn voedingsmiddelen die in de fabriek bewerkt zijn. Fabrieken doen dit om de smaak te verbeteren en voor een langere houdbaarheidsdatum.

Het nadeel ervan is, is dat bewerkte voedingsmiddelen vol zitten met troep, die jij niet in je lichaam wilt hebben. Suikers, transvetten, zout en nog meer rotzooi. Dit wil jij niet in je lichaam hebben als je bezig bent met buikspieren trainen voor een strakke buik.

Een voorbeeld van bewerkte voedingsmiddelen zijn:

Muesli repen, cornflakes, koekjes, drinkyoghurt, chips.

Neem voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen!

Voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen, zonder dat er wat mee is gedaan, zijn al veel beter voor het kwijtraken van je buikvet.

Een voorbeeld van onbewerkte voedingsmiddelen zijn:

Appels, kiwi’s, aardbeien, cashewnoten, pinda’s, macadamia’s, tonijn, zalm, kipfilet, tomaten, komkommer, spinazie, bloemkool, makreel, haring, kalkoenfilet, eieren.

Let er wel op dat je niet teveel noten of vis neemt tijdens buikspieren trainen. Anders zul je nog veel buikvet blijven houden.

Dit is alweer het einde van dit artikel over het ontwikkelen van een strakke buik. Ik hoop je zo goed geholpen te hebben! Succes.

1 gedachte over “Buikspieren Trainen Voor Een Strakke Buik!”

Plaats een reactie