Schouders Trainen Met Schouderoefeningen!

In dit artikel wil ik je veel informatie geven over schouders trainen met schouderoefeningen. Als eerst geef ik je een aantal tips over het ontwikkelen van je schouders en daarna deel ik een aantal goede schouder oefeningen met je.

Inhoud van dit artikel

Neem Een Normaal Goed Gewicht Zodra Je Je Schouders Gaat Trainen!

Elke spier van je lichaam ontwikkelt pas wanneer je deze van binnen goed laat scheuren. Wanneer je een te zwaar gewicht neemt voor het trainen van je schouders zul je weinig tot geen scheurtjes maken.

Omdat je op deze manier namelijk de schouderoefening met een te zwaar gewicht niet mooi en langzaam kunt uitvoeren. Schouders trainen met schouderoefeningen gaat het snelste en het beste door een gewicht te kiezen waarmee je 10 tot 12 herhalingen per set kunt uitvoeren.

Voer je je schouders amper tijdens het trainen? Dan is het de bedoeling dat je het gewicht wat verhoogd, maar neem altijd een gewicht waarmee jij de schouderoefening goed blijft uitvoeren!

Verander Regelmatig Van Schouderoefeningen Tijdens Schouders Trainen!

Na elke goede fitnesstraining heb je een hoop scheurtjes gemaakt in het getrainde spierweefsel. Nadat je stofwisseling alle scheurtjes heeft hersteld zijn je spieren sterker en groter geworden.

Hoe vaker jij je schouders traint, hoe sterker en groter de schouder spier word. Op een gegeven moment zul je merken dat het steeds moeilijker word om je schouder spieren te prikkelen.

Door elke fitnesstraining je schouders met andere schouderoefeningen te trainen zorg jij ervoor dat je schouders blijven ontwikkelen, omdat je ze zo elke keer op andere plaatsen prikkelt.

Schouders Trainen Moet Lukken Met Deze Schouderoefeningen:

Onderstaand heb ik een aantal goede schouderoefeningen geplaatst. Lees goed wat ik onder de foto’s heb geplaatst. Des te sneller ga jij de fitnessoefening goed beheersen en zal je voortaan het maximale uit je schouders halen.

Barbell Front Raise

barbell front raise

Doel: Voorkant schouders.

Uitvoering:

Je pakt een barbell en gaat stevig op heupbreedte staan. Daarna breng je de barbell omhoog tot de voorkant van je schouders, zoals je ziet op de foto. Dan houd je even de barbell op dat punt 5 seconden vast en daarna laat je de barbell weer langzaam zakken.

Je houdt de barbell voor je benen vast rust even 5 seconden en daarna doe je de oefening weer. De reden waarom je niet de barbell tegen de voorkant van je benen moet laten rusten is, omdat je anders de spanning van je schouders afhaalt.

Ademhaling: Als je de barbell omhoog brengt adem je uit, als je de barbell laat zakken adem je weer in.

Cable Bent Over Raise

cable bent over raise

Doel: Achterkant schouders.

Uitvoering:

Je pakt met je rechterhand het linker handvat en met je linkerhand het rechter handvat. Daarna stap je een paar stappen achteruit en ga je op heupbreedte staan en met je bovenlichaam buk je naar voren. Breng nu allebei de handvatten helemaal omhoog zoals je ziet op de foto, houd ze even een paar seconden vast en breng de handvatten daarna weer naar beneden.

Ademhaling:

Als je je armen gaat strekken adem je uit als je het gewicht weer naar beneden brengt adem je in.

Push Up

push up

Doel: Voorkant schouders.

Uitvoering:

Strek je benen, leun op de onderkant van je tenen en zet je handen op schouderbreedte.Laat jezelf daarna tot 5 cm boven de grond zakken, probeer jezelf even 5 seconden boven de grond vast te houden en druk jezelf daarna weer langzaam omhoog. Hoe langer jij jezelf boven de grond vasthoud hoe beter je het gaat voelen.

Op het plaatje zie je trouwens dat ik niet helemaal tot de grond zak, ik trainde toen pas net in de sportschool en had geen idee hoe je het maximale uit deze oefening kon halen. Zak dus tot 5 centimeter boven de grond.

Ademhaling:

Adem in als je jezelf laat zakken, adem uit als je jezelf omhoog drukt.

Upright Row

upright row

Doel: Zijkant schouders.

Uitvoering:

Pak een barbell en ga op heupbreedte staan. Til de barbell tot iets boven je schouders, houd daar de barbell weer 5 seconden vast en laat de barbell daarna zakken.

Ademhaling:

Adem in als je de barbell omhoog brengt, adem uit als je de barbell laat zakken.

Dit waren de schouderoefeningen. Onthoud: train je schouders met een gewicht waarmee je 10 tot 12 herhalingen kunt uitvoeren, voer de oefeningen altijd goed uit en verander regelmatig van schouderoefeningen.

Veel succes met schouders trainen!

Plaats een reactie