Gezonde Voeding,Training En Rust! Alle 3 De Punten Zijn Even Belangrijk!

Regelmatig hoor ik van mensen dat het nemen van gezonde voeding veel belangrijker zou zijn, dan spieren trainen, of het nemen van genoeg rust.

Nou ik kan je zeggen, dit is absoluut BULLSHIT!!!

Natuurlijk is het nemen van gezonde voeding belangrijk! Zonder gezonde voeding kom je er niet, maar als jij niet goed traint, of niet goed je rust pakt, dan kom je er ook niet, ook al volg je een gezond voedingspatroon!

Er is dus geen punt die belangrijker is dan een ander. Alle 3 de punten zijn even belangrijk:

– Gezonde voeding.
– Training
– Rust

Het is dan wel zo dat je vaak langer in de keuken staat, om je maaltijden klaar te maken, dan dat je aan het trainen bent! Maar dat wil niet zeggen dat het nemen van gezonde voeding belangrijker is dan je spieren trainen, of dat je minder goed moet rusten.

In dit artikel wil ik verschillende dingen vertellen over deze 3 punten, zodat je na het lezen weer wat meer informatie hebt over het ontwikkelen van spierweefsel.

Inhoud van dit artikel

Punt 1 – Gezonde Voeding

Eet geen bewerkt voedsel!

Bewerkt voedsel moet je absoluut vermijden want deze voedingsmiddelen zitten bomvol slechte stoffen die jij absoluut niet in je lichaam wilt hebben. Denk aan kunstmatige suikers, snelle suikers en transvetten.

Fabrikanten bewerken deze voedingsmiddelen om de smaak te verbeteren en houdbaarheid datum te verlengen. Leuk voor de winst van de fabrikanten, slecht voor jou gezondheid!

Voorbeelden van bewerkt voedsel zijn:

Ontbijtkoek, brood, cruesli, muesli, cornflakes, liga, evergreen, drinkyoghurt.

Neem voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen!

Voedingsmiddelen die rechtstreeks uit de natuur komen zijn gezond voor je. Denk bijvoorbeeld aan:

Appel, banaan, paprika, uien, makreel, haring, zalm, kabeljauwfilet, garnalen, kipfilet, kalkoenfilet, sla, spinazie, bloemkool, aardappelen, boerenkool, wortelen, pinda’s, cashewnoten, macadamianoten, olijfolie, zonnebloemolie, pan spray(voor de die hard cutters).

Drink eiwitshakes!

Voor een extra toevoer van eiwitten, raad ik je aan om dagelijks een eiwitshake te nemen. Regelmatig krijg ik de vraag wat nou de beste tijd is voor het nemen van een eiwitshake. Zelf neem ik regelmatig een shake op de volgende tijdstippen:

In de ochtend, voor de training, na de training of voor het slapen.

Dat wil niet zeggen dat ik 4 keer op een dag een eiwitshake drink, nee ik neem 1 keer op een dag een lekkere shake, op 1 van de genoemde tijdstippen.

Punt 2 – Spieren Trainen

Focus op het maken van scheurtjes!

Ik heb het al vaak beschreven in 1 van mijn artikelen, maar doe het graag nog een keer: Je kan nog zo hard trainen, maar als jij TIJDENS je training geen scheurtjes in je spierweefsel maakt, gaat je spierweefsel niet groeien.

Zorg jij er elke training voor dat je bij elke set die je uitvoert je spieren goed voelt branden, dan is de kans van slagen erg groot. No pain, no gain!

Je kunt het maken van scheurtjes versnellen door:

Oefeningen langzaam, mooi en strak uit te voeren.

Elke fitnessoefening moet mooi, langzaam en strak uitgevoerd worden! Kies dus altijd een gewicht waarmee je en goed je spieren voelt tijdens je setje en je de herhalingen goed kunt afmaken. Lukt het niet om de reeks herhalingen goed uit te voeren en je spieren goed te laten branden, verminder dan het gewicht.

Werken met genoeg setjes, herhalingen en fitness oefeningen per spiergroep.

Heel simpel te begrijpen. Wil je meer scheurtjes, dan moet je meer setjes, meer herhalingen en meer oefeningen per spiergroep uitvoeren.

Zelf train ik mijn grote spiergroepen tijdens een training sessie met 4 fitnessoefeningen, 4 setjes en 10 tot 12 herhalingen. Kleine spiergroepen train ik met 2 fitnessoefeningen, 4 setjes en 10 tot 12 herhalingen per training sessie.

Punt 3 – Rust

Slaap 7 tot 9 uur per dag!
Na een goede fitnesstraining is het belangrijk dat je de kleine spierscheurtjes goed laat herstellen. Daarom is het verstandig om dagelijks 7 tot 9 uur te slapen. Zo geef jij je lichaam de kans om de spierscheurtjes goed te herstellen.

Laat een goed getrainde spier 48 uur met rust!

Om de getrainde spiergroep extra goed te laten herstellen is het belangrijk dat je deze tot 48 uur met rust laat. Deel je fitnessschema dus zo in dat de spiergroepen genoeg tijd krijgen om te rusten.

Wanneer je dus op maandag bijvoorbeeld borst en biceps hebt gepakt, train dan niet de volgende dag je rug met triceps, maar pak je benen. Want dan zal dit tegen je gaan werken. Met het trainen van je borst word je triceps ook gebruikt en met het trainen van je rug gebruik je ook je biceps.

Probeer dus goed je fitnessschema in te delen, zodat je het maximale uit de spiergroepen kunt halen.

Nog Een Belangrijk Punt!

Er is eigenlijk nog een belangrijk punt waar je mee aan de slag moet en dat punt is ACTIE! Je kan nog zoveel over voeding, training en rust lezen, maar als jij geen actie onderneemt, kom je er niet!

Ga aan de slag met de 3 punten. Leer alles over gezonde voeding en volg een gezond voedingspatroon, leer jezelf de beste trainingstechnieken aan en pak je rust. Doe iets!

Actie Is Reactie!

Veel succes met het ontwikkelen van je spieren!

2 gedachten over “Gezonde Voeding,Training En Rust! Alle 3 De Punten Zijn Even Belangrijk!”

 1. Goede tips,

  Het klopt dat alle 3 de factoren belangrijk zijn, maar naar mijn mening is voeding toch wel echt de sleutel tot succes als je echt resultaat wilt zien.

  Hard en intensief trainen doen veel mensen wel, maar er zijn maar weinig mensen die echt progressie zien en dat komt vaak door te weinig kennis over goede voeding.

  Wat betreft shakes. Als je het bij de basis wilt houden is de shake direct ná het trainen de belangrijkste. Een combinatie van eiwitten met snelle suikers (rijpe banaan) is ideaal!

  Succes met je website!

  Beantwoorden
  • Mark, bedankt voor je mening! Voeding is inderdaad een belangrijke sleutel, maar zoals ik al zei in het artikel geldt dat hetzelfde voor het nemen van rust en je training. Wil je echt de puntjes op de i zetten, dus je buikspieren goed zichtbaar krijgen dan is naar mijn mening je voeding nog iets belangrijker dan training. Jij ook veel succes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie