Fitness Schema Informatie Nodig? Deze Tips Kunnen Je Helpen…

fitnessschemaBen jij opzoek naar informatie over het maken van een fitness schema? Dan is dit artikel zeker iets voor jou! Ik ga je namelijk uitleggen hoe je een goede fitness schema maakt. Wat je allemaal niet moet doen en wat je juist wel moet doen.

Wil je dus snel en op een gezonde manier spieren ontwikkelen, zorg dan dat je dit artikel goed leest! Sluit even de deur, zet je mobiel uit, zodat je niet wordt afgeleid.

Inhoud van dit artikel

Wat Is Een Fitnessschema?

Een trainingsschema is een schema waarin staat wat je precies op die dag gaat trainen, hoeveel spiergroepen je traint, hoeveel oefeningen je per spiergroep uitvoert, hoeveel setjes en herhalingen er per oefening worden uitgevoerd enzovoort.

Er zijn verschillende fitness schema’s waarmee jij jouw lichaam kunt ontwikkelen, splitschema’s, fullbodyschema’s, hitschema’s en nog een aantal andere. In dit artikel wil ik je alles vertellen over het maken van splitschema. Omdat ik zeker weet dat ook jij net als ik daar veel en snel resultaten mee gaat boeken.
[ois skin=”1″]
Het mooie van een splitschema is namelijk dat je spiergroepen goed over de hele week kan verdelen. Waardoor je de getrainde goed kan laten herstellen, met een fullbodyschema kun je dit vaak niet. Ook als je weinig tijd hebt om te trainen is het volgen van een splitschema ideaal.

Deze Punten Maken Een Fitnessschema Compleet!

Omdat ik weet dat jij eindelijk weleens resultaten wilt boeken met je eigen gemaakte fitness schema, wil ik je nu graag uitleggen hoe je een winnende splitschema bouwt.

Als eerst is het belangrijk dat je gaat nadenken over een aantal punten. Dit zijn de punten waarover je moet nadenken.

Hoe vaak kan ik in de week trainen en op welke dagen?
Hoeveel spiergroepen train ik op een dag?
Hoeveel oefeningen voer ik uit per spiergroep?
Hoeveel setjes en herhalingen ga ik per oefening uitvoeren?
Hoelang neem ik rust na een setje gedaan te hebben?
Hoelang houd ik dit schema aan?
Pas ik cardio toe na mijn training? Zo ja hoeveel minuten?

Zodra je alle antwoorden hebt, kun je beginnen met het maken van je fitness schema. Nu wil ik je graag laten zien hoe ik een power splitschema zou maken. Als eerst beantwoord ik voor mijzelf de bovenstaande punten. Daarna begin ik met het maken van een geoptimaliseerd fitness schema.

Hoe vaak kan ik in de week trainen en op welke dagen?

Ik heb alle tijd om mijn lichaam te trainen, dus ik ben van om 4 keer in de week te trainen. Mijn trainingsdagen zijn maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag, zaterdag en zondag neem ik vrij.

Hoeveel spiergroepen train ik op een dag?

Op een dag ben ik van plan om 2 a 3 spiergroepen uit te voeren.

Hoeveel oefeningen voer ik uit per spiergroep?

Voor grote spiergroepen voer ik 4 oefeningen uit en voor kleine spiergroepen vind ik het niet nodig om 2 oefeningen uit te voeren.

Hoeveel setjes en herhalingen ga ik per oefening uitvoeren?

Per oefening voer ik 4 setjes met 10 herhalingen uit.

Hoelang neem ik rust na een setje gedaan te hebben?

Na een setje gedaan te hebben drink ik water en houd ik 1 minuut pauze, daarna start ik met de volgende set.

Hoelang houd ik dit schema aan?

Ik ben van plan om dit schema 6 weken aan te houden. Daarna neem ik 1 week rust en start ik met een nieuwe uitgebouwde fitnessschema/splitschema.

Pas ik cardio toe na mijn training? Zo ja hoeveel minuten?

Na mijn training doe ik 15 minuten aan cardio, zodat ik extra calorieën verbrand.

Het In Elkaar Zetten Van De Fitness Schema.

Nu ik voor mijzelf heb opgeschreven wat ik precies wil kan ik beginnen met in elkaar flatsen van een turbo splitschema! Let nu even goed op en doe mee, ik ga je namelijk laten zien hoe ik mijn schema’s maak:

Maandag – Borst, Biceps, buik.

Dinsdag – Quadriceps(voorkant benen), Hamstrings, Kuiten.

Woensdag – Rust

Donderdag – Rug, Trapezius, Schouders.

Vrijdag – Triceps, Onderarmen, buik.

Grote spiergroepen / 4 oefeningen, 4 setjes en 10 herhalingen.
Kleine spiergroepen / 2 oefeningen, 4 setjes en 10 herhalingen.

Na de krachttraining pas ik 15 minuten cardio toe.

Wanneer je zo je eigen splitschema in elkaar zet heb je een goede aan je hand. Je combineert zo namelijk de spiergroepen goed, waardoor ze elkaar niet in de weg zitten de volgende dag. Dit betekent dat je spier beter kan herstellen.

Welke fitnessoefeningen je gaat uitvoeren en hoe zwaar je gaat trainen, bepaal je pas in de sportschool. Ik hoop je zo genoeg informatie te hebben gegeven voor het maken van je eigen fitness schema. Veel succes!

Plaats een reactie