Start Met Zwemmen Voor Het Polijsten Van Je Lichaam!

zwemmenBen je bezig met droog trainen? (lees hier wat droog trainen precies is)En wil je graag extra lijnen op je lichaam zien? Dan raad ik je aan om vandaag nog te beginnen met baantjes zwemmen!

Raar maar waar zie ik bijna nooit gespierde mensen baantjes zwemmen. Dit vind ik erg vreemd! Ten eerste omdat je jouw lichaam goed kunt polijsten(je traint namelijk heel je lichaam en verbrandt een hoop calorieën) Ten tweede er lopen regelmatig bloedmooie vrouwen rond:)

Als jij volgende week nog extra lijnen op je lichaam wilt zien, is het verstandig dat je dit artikel gaat lezen. Ik ga je namelijk exact leren wat ik allemaal doe om mijn lichaam droger te krijgen.

Inhoud van dit artikel

Zwemmen Met De Schoolslag

Net als bij het uitvoeren van fitnessoefeningen is het ook belangrijk bij zwemtechnieken dat je het goed doet. Hoe beter jij jezelf zwemtechnieken aanleert, hoe eerder jij een mooi gepolijst fitnesslichaam krijgt!

De schoolslag is de eerste zwemtechniek die je leert als je nog niet kunt zwemmen, met deze techniek doe ik dan ook als eerst 25 baantjes.

Armslag

Als eerst is het belangrijk dat je de armslag goed onder controle hebt. Wanneer jij een goede armslag hebt, zul je ook beter je biceps en triceps trainen.

Uitvoering:

Je houdt alle vingers bij elkaar en schiet met je handen naar voren in een rechte lijn. (zorg ervoor dat je geen gaten tussen je vingers krijgt, anders gaat het ten koste van de armslag)

Als je armen gestrekt zijn draai je je handen naar de buiten kant en maak je een grote mooie beweging naar achter. Probeer goed je borstspieren aan te spannen zodra je je armen naar achter trekt!

Beenslag

Als je de armslag eenmaal goed onder de knie hebt, kun je verder gaan met de beenslag. Zodra je een goede beenslag hebt ontwikkeld, heb je veel meer power om door te zwemmen. Zo worden je benen sneller droger.

Uitvoering:

Je buigt je benen, daarna open je je benen en schop je van je af. Als eerst trek je je voeten dus naar je billen toe, vervolgens open de benen en zet je jezelf met een schop beweging van je af.

Samen

Als eerst doe je een schoolslag, tegelijkertijd trek je je benen in. Zodra je jezelf hebt afgezet met de schoolslag doe je daarna een beenslag erbij.

Dating tip: ga zwemmen met je date! 50 plus; dating voor 50-plussers.

Ademhaling:

Als je van je af zet met je handen adem je uit, zodra je met je benen gaat afzetten adem je weer in.

De Borstcrawl

Wanneer jij de borstcrawl goed onder de knie krijgt, zul je grotere schouders en een mooie v vorm in je rug ontwikkelen! Nadat ik 25 baantjes met de schoolslag heb gedaan ga ik dan ook verder met de borstcrawl. Met de borstcrawl doe ik 20 baantjes.

Uitvoering:

Je doet 1 keer de school slag en daarna begin je met de borstcrawl. Als eerst doe je je arm naar achter en houd je deze bij je oor, daarna strek je de arm schuin in het water, houd je vingers goed in een punt vorm tijdens het strekken.

Het is de bedoeling dat je met je arm in het water snijd en er dus niet op slaat. Als je je linker hand in het water hebt gesneden zet je van je af. Je graaft met je hand in het water, als je bij je buik bent, ga je met je andere hand verder. Dus begin je weer van voor af aan.

Het is belangrijk dat je tijdens het uitvoeren van de borstcrawl kijkt naar de bodem van het zwembad. Je kunt met je voeten spartelen of stil houden. Wanneer je je voeten stil houd, haal je alles uit je schouders en rug.

Ademhaling:

Zodra je begint met het uitvoeren van de borstcrawl adem je goed in, tijdens het uitvoeren kijk je naar de bodem van het zwembad en blaas je lucht naar buiten via je mond(niet via je neus, met je neus doe je niks) na 4 of 6 slagen gedaan te hebben draai je je hoofd een kwart slag boven water en haal je adem, daarna ga je weer 4 tot 6 slagen maken.

Maak Het Zwaar! Maar Blijf Het Wel Goed Doen!

Tijdens het uitvoeren van deze zwemtechnieken kun je het natuurlijk altijd moeilijker voor jezelf maken. De schoolslag kun je bijvoorbeeld ook alleen met je armen doen, zonder je benen. Duurt wat langer maar is wel pittiger.

Bij de borstcrawl kun je zoals ik al zei spartelen met je voeten(flipperen) of je voeten gewoon stil houden.

Leer eerst jezelf deze zwemtechnieken aan en ga het daarna moeilijker voor jezelf maken. Het is eigenlijk gewoon hetzelfde bij het volgen van een fitness schema. In het begin eerst alle oefeningen goed beheersen en daarna zwaarder in gewicht gaan.

5 Keer Van De Glijbaan

Zodra ik de baantjes gezwommen heb ga ik nog even van de glijbaan. Ik probeer 5 keer van de glijbaan te gaan in een versneld tempo. Dus de trap snel oprennen, van de glijbaan afgaan, eenmaal beneden weer de trap op en die zo 5 keer herhalen. Zorg wel dat je goed blijft ademen als je dit doet.

Als Laatste De Sauna

Zodra ik helemaal klaar ben met zwemmen beloon ik mijzelf met 15 minuten sauna. Zo komt je lichaam goed tot rust en verlies je ook nog eens vocht.

Start dus vandaag nog met baantjes zwemmen om je lichaam extra goed te polijsten! Je zult snel resultaat opmerken naarmate je langer zwemt.

1 gedachte over “Start Met Zwemmen Voor Het Polijsten Van Je Lichaam!”

 1. Goedendag,
  Mijn naam is Noujoum Haddad 20 jaar oud lengte van 1,75 en gewicht van 105,1 kilogram
  Graag wil ik meer info over het zwemmen en hoe ik een planning kan maken . Ben zwaarlijvig en wil graag afvallen maar volg een laag calorieën dieet desondanks wil ik alsnog sporten om een strakker lichaam te krijgen voorbaat dank alvast,
  Gegroet
  Noujoum haddad

  Beantwoorden

Plaats een reactie