Buikspieroefeningen Voor Thuis? Probeer Deze Eens;)

Ben jij opzoek naar buikspieroefeningen voor thuis? Of zoek je informatie over het verminderen van je buikvet en het krijgen van een mooie strakke buik?

Als jouw antwoord hierop ja is, dan ben ik blij dat jij dit artikel hebt gevonden en is het verstandig om snel door te lezen.Omdat ik je namelijk over de bovengenoemde een hoop informatie ga geven.

Na het lezen van dit artikel beloof ik jou dan ook dat jij precies weet wanneer buikspieroefeningen uitvoeren zin heeft voor een strakke buik, hoe je op de juiste manier snel buikvet kunt verminderen en nog meer handige tips.

Inhoud van dit artikel

Begin Pas Met Buikspieroefeningen Uitvoeren Als…

Wanneer je nog een hoop buikvet hebt is het absoluut NIET slim om je buikspieren te trainen. Ten eerste omdat je namelijk je buikspieren of een strakke buik toch voorlopig niet te zien krijgt,waardoor het dus moeilijk word om gemotiveerd te blijven.

Ten tweede je kun niet plaatselijk vet verbranden. Zodra jij dus je buikspieren traint met buikspieroefeningen wil dat niet zeggen dat je buikvet zult verbranden.

Ten derde wil je meer buikvet dan moet je vooral doorgaan met het trainen van je buik. Wanneer jij namelijk je buikspieren goed hebt ontwikkeld gaan deze naar voren staan, je buikvet wordt dan ook naar voren geschoven, hierdoor lijkt het dus alsof je meer buikvet hebt gekregen.

Ik raad je dus aan om pas te beginnen met het uitvoeren van buikspieroefeningen als je een laag vetpercentage hebt. Zo zul je sneller resultaat zien in de spiegel en gemotiveerd blijven met het trainen van je buikspieren!

Het Verlagen Van Je Buikvet

Je weet nu dat het verstandig is om eerst je buikvet te verminderen, voordat je begint met buikspieren trainen. Ik wil je nu dan ook eerst even een aantal tips geven voor het verminderen van je buikvet.

Verhoog de inname van eiwitten, verlaag in trage koolhydraten en onverzadigde vetten!

Uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat het verteren van eiwitten moeilijker is dan het verteren van trage koolhydraten en onverzadigde vetten. Stel je neemt 100 calorieën uit eiwitten dan worden tijdens het verteren van deze 100 er al 25 verbrand.

Neem je 100 calorieën uit trage koolhydraten of onverzadigde vetten dan worden er maar 15 calorieën verbrand. Wil je dus buikvet verminderen? Verhoog dan de inname van eiwitten.

Eiwitrijke voedingsmiddelen:

Pinda’s, pindakaas, amandelen, cashewnoten, macadamia noten, eieren, goji bessen, makreel, haring, zalm, kabeljauwfilet, eiwitpoeder, kipfilet, kalkoenfilet, magere kwark.

Trage koolhydraten en onverzadigde vetten:

Volkoren boterhammen, appels, acai bessen, bloemkool, spinazie, spruitjes, paprika’s, olijfolie, zonnebloemolie, kokos olie, bananen, brinta.

Geef je lichaam heel de dag genoeg voeding!

Je moet een snelle stofwisseling krijgen voor het verminderen van je lichaamsvet. Door vaker en meer te eten en je spieren te trainen krijg je een snelle stofwisseling.

Neem in de ochtend, middag en avond een grote maaltijd en vul het daartussenin met gezonde tussendoortjes. Zorg ervoor dat je tijdens het nemen van de maaltijden altijd meer eiwitrijke voedingsmiddelen neemt, dan voedingsmiddelen waar onverzadigde vetten en trage koolhydraten in zitten.

Zelf probeer ik dagelijks voor 60% mijn voedingspatroon uit eiwitten te laten bestaan en voor ongeveer 40% uit onverzadigde vetten en trage koolhydraten.

Voorbeeld groot ontbijt:

1 bak magere kwark, 2 appels + 1 groene smoothie

of

2 volkoren boterhammen met pindakaas + 1 appel en 10 ongezouten pinda’s.

Voorbeeld tussendoortje:

1 Eiwitshake met 1 appel.

of

1 Groene smoothie met 10 goji bessen.

Deze voedingsmiddelen kun je beter niet nemen!

Tijdens het ontwikkelen van een strakke buik is het belangrijk dat je geen voedingsmiddelen neemt waar veel koolhydraten inzitten. Een voorbeeld van deze voedingsmiddelen zijn:

Spaghetti, macaroni, lasagne, aardappelen.

Ik noemde daarnet ook een maaltijd met volkoren boterhammen. Volkoren boterhammen kun je eigenlijk ook beter niet nemen. Hier zitten ook veel koolhydraten in. 2 Sneetjes in de ochtend kan geen kwaad maar neem niet heel de dag door volkoren boterhammen!

Train heel je lichaam!

Het ontwikkelen van spierweefsel is naast het aanpassen van je voedingspatroon erg belangrijk. Meer spierweefsel zorgt namelijk voor een verhoogde verbranding.

Dat komt omdat spierweefsel hersteld en gevoed moet worden. Je doet er dus slim aan om regelmatig je heel je lichaam te trainen.

Het Ontwikkelen Van Buikspieren

Heb je eenmaal je lichaamsvet goed vermindert dan kun je aan de slag met het uitvoeren van buikspieroefeningen. Om je buikspieren goed te ontwikkelen is het belangrijk dat je tijdens het uitvoeren van de oefening een aantal punten toepast.

Deze punten zijn:

– langzaam uitvoeren.
– buikspieren aanspannen.
– knijpen en vasthouden.

Zodra je dit goed doet zul je sneller mooie buikspieren ontwikkelen. Hieronder vertel ik je bij 2 buikspieroefeningen hoe je de punten toe moet passen:

2 Buikspieroefeningen Voor Thuis

Crunches

crunches

Uitvoering:

Ga als eerst op een matje liggen. Doe je knieën omhoog zoals je op het plaatje ziet. Houd je handen achter je oren(niet je nek) en ga daarna langzaam omhoog, span tijdens het omhoog komen je buikspieren goed aan.

Op het hoogste punt is het belangrijk dat je jezelf even 5 seconden vasthoud en keihard in je buikspieren knijpt. Laat je hoofde daarna weer zakken naar de grond.

Ademhaling:

Adem uit als je omhoog komt, adem in als je jezelf laat zakken.

Crunches Schuin

crunches schuin

Uitvoering:

Ga op een matje liggen en houd alle 2 je knieën in de lucht. Op het plaatje zie je 1 been naar beneden, maar dat is fout. Ga daarna langzaam met je linkerhand naar je rechterknie en houd jezelf op het hoogste punt 5 seconden of langer vast.

Op het hoogste punt is het belangrijk dat je de buikspieren goed aanspant. Ben je klaar? Doe dan hetzelfde met je rechterhand.

Ademhaling:

Adem uit als je omhoog komt, adem in als je jezelf laat zakken.

Onthoud: Eerst moet ik mijn buikvet verminderen voor het krijgen van een strakke buik. Dit doe ik door mijn voedingspatroon aan te passen en heel mijn lichaam te trainen. Zodra ik mijn lichaamsvet goed hebt vermindert ga ik aan de slag met buikspieroefeningen uitvoeren.

Plaats een reactie