Bodybuilding? Dit Zou Ik Doen Als Ik Opnieuw Zou Moeten Beginnen!

Rond mijn 12e begon ik met bodybuilding en heeft het me veel tijd, energie en geld gekost om resultaten te boeken.

Na veel tijd te hebben gespendeerd in sportscholen en thuis, heb ik eindelijk ontdekt hoe ik elke spier van mijn lichaam goed kan laten ontwikkelen in een zo’n kort mogelijke tijd.

In dit artikel wil ik jou graag vertellen wat ik zou doen als ik opnieuw zou beginnen met bodybuilding.

Lees het aandachtig door zodat jij meteen een goede start maakt met spieren trainen! En niet net als ik veel tijd, energie en geld gaat verspillen.

Inhoud van dit artikel

Bodybuilding Begint Bij De Juiste Informatie

Toen ik een jaar of 12 was starten ik in mijn kamer met het trainen van mijn lichaam. Als onervaren jongetje voerde ik bicepsoefeningen uit met mijn bureaustoeltje van wel 2 kilo, op de grond deed ik regelmatig push ups en op mijn bed voerde ik regelmatig buikspieroefeningen uit.

Na dit 2 maanden volgehouden te hebben met een klein beetje resultaat, kocht ik van mijn spaargeld 2 dumbells van 15 kilo. Met de dumbells en barbells heb ik amper resultaat geboekt tot ik een jaar of 15 was.

Op internet las ik verschillende informatie over dat je je spieren goed moest prikkelen met setjes en herhalingen, een gezond voedingspatroon moest volgen en voldoende rust moet nemen. Nadat ik dit zorgvuldig had toegepast kwamen eindelijk de resultaten.

Leermoment voor jou:

Ga thuis niet zomaar aan de slag met dumbells en barbells, maar lees eerst op mijn site of andere sites welke voedingsmiddelen goed voor je zijn, hoe je moet trainen enzovoorts. Boeken die ik je aanraad zijn:

Eigen kracht, het wasborddieet, gezondheid en voeding voor dummies, het complete handboek sportvoeding.

Starten In De Sportschool

Op mijn 18e wilde ik echt voor bodybuilding gaan en besloot ik me aan te melden bij de plaatselijke sportschool. In deze sportschool heb ik veel tijd gespendeerd aan het trainen van mijn lichaam en de basis van het trainen geleerd.

Toen ik binnenkwam in de sportschool kwam ik tot mijn verbazing dat ik daar 1 van de grote jongens was. Best raar want ik was ook niet echt onwijs gespierd ofzo.

Wat bleek nou, veel mensen daar wisten niet hoe je moest trainen. Vaak was ik dan ook degene die hun aan het helpen was. Wanneer ik wat vroeg aan de mensen die daar werkte konden ze mij vaak geen duidelijk antwoord geven.

Voordat mijn abonnement afliep ben ik eens gaan rondkijken in andere sportscholen bij mij in de buurt. Op een gegeven moment kwam ik bij een hele goede sportschool terecht en heb me hier ook direct ingeschreven, nadat mijn andere abonnement afliep.

In deze sportscholen trainde allemaal grote jongens. Eindelijk was ik degene die informatie en hulp kon vragen aan andere. Na de eerste training in deze nieuwe sportschool heb ik al meteen meer geleerd dan 4 maanden trainen bij mijn eerste sportschool.

Leermoment voor jou:

Schrijf je niet meteen in bij de eerste sportschool, maar ga verschillende sportscholen langs bij jou in de buurt. Kijk goed in de sportschool of ze de juiste spullen en begeleiding hebben.

Mocht je een sportschool hebben gevonden waar jij denkt goed te kunnen trainen, sluit dan niet meteen een jaar abonnement af, maar vraag of je er een weekje mag trainen om te kijken of het wat voor je is.

Kies vooral een sportschool waar mensen rondlopen die gespierd zijn en kennis van training hebben, daar kun je het meeste van leren!

Vaak kun je nog meer van mensen leren die in de sportschool trainen dan van mensen die daar werken. Logisch eigenlijk want mensen die met bodybuilding bezig zijn kunnen je precies vertellen hoe je moet trainen, ze zijn immers dagelijks met hun lichaam bezig.

Praat Alleen Als Je Klaar Bent Met Trainen!

Om het maximale uit je lichaam te halen met bodybuilding is het belangrijk dat je tijdens de training goed focust op de uitvoering van je oefeningen, herhalingen en setjes. Het is belangrijk dat je achter elkaar doorgaat en je niet laat afleiden.

Spreek dus geen mensen aan tijdens je bodybuilding trainen. Ik doe regelmatig oordopjes in. Zo weten mensen dat muziek luister en niet bereid ben om te praten.

Natuurlijk is het je eigen keuze om te praten tijdens je training, maar ik raad het je niet aan. Voordat je het weet zijn er 4 minuten om en is je setje verneukt.

Leermoment voor jou:

Zorg dat je tijdens je bodybuilding training aan het trainen bent en zo min mogelijk gesprekken aangaat tijdens je training. Na je training of tijdens je cardio training maakt dit natuurlijk niet uit.

Testen, Testen en Verbeteren!

In het begin toen ik net begon met mijn bodybuilding leefstijl bleef ik regelmatig dezelfde fitnessoefeningen uitvoeren, hetzelfde aantal setjes en herhalingen, paste ik nooit mijn fitnessschema’s of voedingsschema’s aan, ging nooit door mijn pijngrens.

Kortom ik deed altijd hetzelfde. Niet zo gek dus dat ik in het begin amper tot geen resultaten boekte.

Leermoment voor jou:

Bodybuilding is continu veranderen van trainingen, schema’s, voeding. Met deze fantastische sport ben je nooit klaar. Er is altijd wel een punt waar je aan kan werken.

Blijf niet elke week dezelfde oefeningen uitvoeren, maar verander regelmatig van fitnessoefeningen en fitnessschema’s. Werk aan je uitvoering, probeer nieuwe technieken uit waardoor je meer uit je spieren kunt halen, neem regelmatig andere gezonde voedingsmiddelen.

Test, test, verbeter en verbeter en blijf niet hetzelfde doen!!

Veel succes met jouw bodybuilding leefstijl.

Plaats een reactie