Borstspieren Trainen Met Effectieve Borstoefeningen!

borstspieren trainenIn dit artikel wil ik je het één en ander vertellen over borstspieren trainen met effectieve borstoefeningen! Het trainen van de borstspieren is geen moeilijk iets, maar je dient je wel aan een aantal punten te houden.

Als eerst wil ik je een aantal tips geven over het trainen van de borst en daarna leg ik je uit hoe je effectieve borstoefeningen moet uitvoeren. Laten we snel beginnen met de tips over borstspieren trainen.

Inhoud van dit artikel

Maak Je Setjes Mooi Af!

Alle setjes die je tijdens borstspieren trainen uitvoert dienen mooi afgemaakt te worden. Doe je dit niet dan zul je de borstspier niet maximaal ontwikkelen. Heb je een gewicht waarmee je borstoefeningen niet 10 keer mooi uit kunt voeren? Dan moet je het gewicht verminderen.

Elke herhaling die je uitvoert met de oefening dien je te voelen en tegelijkertijd moet je de borstoefening goed uitvoeren. Voel je de borstspier niet tijdens trainen? Dan moet je zwaarder in de gewichten gaan.

Voeg Trucjes Toe Aan De Borstoefeningen!

Zoals ik je al vaker heb vertelt kun je bij elke oefening trucjes toevoegen. Door dit standaard te doen zul je veel beter spieren trainen. Bij het trainen van de borstspier met de dumbell fly kun je bijvoorbeeld onderaan even de gewichten 5 seconden lang vasthouden. Hierdoor prikkel je de borst veel beter.

Als je het gewicht naar boven brengt tijdens het uitvoeren van de dumbell fly is het verstandig om de dumbells niet tegen elkaar aan te tikken, omdat je zo namelijk de spanning van je borstspier afhaalt. Ook dit is weer een trucje.

Bij borstspieren trainen met bankdrukken kun je ook veel trucjes toepassen. Wanneer je bijvoorbeeld de barbell laat zakken is het verstandig om deze niet op je borst te laten stuiteren, zo verpest je namelijk het bankdrukken en zul je minder uit deze basisoefening halen.

verkeerd bankdrukken

Je kan beter weer wat trucjes tijdens deze borstoefening toepassen. Zodra je de barbell laat zakken houd je deze 5 seconden 5 centimeter boven je borst vast(mag ook langer), dat is trucje 1. Als je de barbell omhoog brengt strek je niet helemaal je armen, maar hou je een kleine knik in je ellebogen, dat is trucje 2.

Je kunt ook de barbell heel langzaam laten zakken en daarna weer snel omhoog drukken, dit is trucje 3 en valt onder negatief trainen. Ben je met een sportmaatje, of kan je hulp krijgen in de sportschool dan kun je nog een trucje toepassen. Je vraagt aan diegene of hij de barbell iets kan tegen houden door erop te drukken, zodra jij de barbell omhoog brengt.

Borstspieren trainen met bankdrukken doe ik zo elke week met 15 of 20 kilo per kant en elke keer lukt het me om de borstspier tijdens het trainen te prikkelen. Door al deze trucjes toe te passen weet ik zeker dat je meer uit het bankdrukken gaat halen.  Probeer het uit zou ik zeggen!

Tijdens Borstspieren Trainen Moet Je Deze Borstoefeningen Gebruiken!

Borstspieren Trainen Met Borstspieroefening: Bench Press / Bankdrukken

bench press

Uitvoering:

Zorg dat je goed op het bankje ligt en kijk met je ogen tegen de barbell stang aan. Zet je voeten op de grond of op het bankje. Til de barbell langzaam naar beneden, houd de barbell 5 cm boven je borst 5 seconden vast en druk de barbell daarna weer omhoog. Strek je armen niet helemaal, maar houd je ellebogen een klein beetje geknikt.

Ademhaling:

Adem uit als je de barbell omhoog drukt, adem in als je de barbell laat zakken.

Borstspieren Trainen Met Borstspieroefening: Dumbell Fly

dumbell fly

Uitvoering:

Zorg dat je in elke hand een dumbell hebt en ga goed op een fitnessbankje liggen. Zet je voeten op de grond of op het bankje. Laat nu de gewichten zo diep mogelijk zakken, houd de gewichten op het diepste punt een aantal seconden vast en breng de gewichten daarna weer langzaam omhoog. Houd een knik in je ellebogen zodra je de gewichten omhoog brengt. Kaats de gewichten niet tegen elkaar aan.

Ademhaling:

Adem in als je de gewichten laat zakken, adem uit als je de gewichten omhoog brengt.

Borstspieren Trainen Met Borstspieroefening: Incline Dumbell Press

incline dumbell press

Uitvoering:

Zet de leuning van het fitnessbankje schuin en ga op het bankje zitten met in elke hand een dumbell. Zet je voeten stevig op de grond. Laat nu je armen zover mogelijk zakken tot je niet meer kunt, houd het op dat punt een aantal seconden vast en druk de dumbells daarna langzaam omhoog. Strek je armen niet helemaal en kaats de gewichten niet tegen elkaar.

Ademhaling:

Adem in als je de dumbells laat zakken, adem uit als je de dumbell omhoog brengt.

Pas alle tips toe en borstspieren trainen met borstoefeningen word een groot succes.

Plaats een reactie